George Fitzgerald, Pional, San Soda & meer naar AFF17!

25/05/2017

Op 4 & 5 augustus is er op de vertrouwde site aan C-mine de 10e editie AFF-editie. In ruil voor 3 gebruikte batterijen of €3 donatie tvv. Absolutely Free Forest krijg je feest én ontroering, zwoele beats én gitaargeweld. Ziehier de vol-le-di-ge danslineup voor dag 1!

GEORGE FITZGERALD is de gedroomde link tussen indie en elektronisch. Als vaandeldrager van de nieuwe lichting UK House-producers walste hij afgelopen zomer nog als headliner over Pukkelpop, en ook Dour tilde hij eerder tot het delirium. Zijn 'Fading Love' Is een van de strafste dansplaten van de laatste jaren en StuBru bombardeerde het heerlijke 'Full Circle' zelfs tot Hotshot.

Met PIONAL en SAN SODA komen twee gevestigde waarden langs die perfect aansluiten. De Spanjaard Pional serveert elegante deephouse met soulrijke invloeden. Alle grote clubs en festivals - van Best Kept Secret tot Sonar - kregen hem al over de vloer. Belg-in-Berlin San Soda is meer dan producer een echte ‘selector’: hij gooit classic house, funk, disco of een geut afro in zijn sets.

ROSS FROM FRIENDS is dé te ontdekken act. Felix De Brit Weatherall maakt namelijk deel uit van een gloednieuwe school Lo Fi House-producers. Al geniet deze twintiger net zozeer van 80s Eurobeat en vakkundig afgemeten vleugjes hiphop. Hij komt met live band naar AFF17!

‘Limburgs’ komt er in de vorm van FAISAL, JEWELS, EXPLORE, SOLCO en CHICAGO HABIT. Faisal en Jewels ken je respectievelijk als StuBru- en Grensloos-host en tonen hun liefde voor hiphop, trap en R&B op het XPRMNT-podium. Met diezelfde genres speelt Genkenaar Explore (fka Loscobeats) er dan weer een zeldzame thuismatch. Bilzenaar Solco opent eerder de Mainstage met frisse housebeats. Chicago Habit tot slot organiseert met ‘zijn’ Play’House de AFFterparty in C-mine en draait daar een openingsset. Afsluiten dan weer doet FLAPJACKERS daar.

PLAY’HOUSE host op 4 augustus dus de AFFterparty in C-mine. San Soda, Flapjackers en Chicago Habit kan je er indoor aan het werk zien. Tickets voor de AFFterparty worden zowel in online voorverkoop als eerder op de avond verkocht aan de bonnenkassa op de festivalweide. Opgelet: beperkte capaciteit!