praktisch

Gratis is niet gratuit

Het Absolutely Free Festival is, zoals de naam zegt, GRATIS. Al wil AFF de festivalbezoekers wel op een leuke, positieve wijze duidelijk maken dat gratis niet gratuit is. AFF vraagt de festivalgangers dan ook – helemaal volgens het ecologische gedachtengoed – om ten minste drie lege batterijen mee te brengen als alternatief toegangsgeld. Heb je die batterijen niet? Dan kan je een stukje natuurgebied sponsoren voor 3 euro. Met die kleine som helpt iedere festivalbezoeker om telkens een stukje natuur van het eigen Absolutely Free Forest te doen floreren. Deze actie gebeurt in samenwerking met batterijeninzamelorganisatie Bebat en Natuurpunt.*

* Tickets voor de AFFterparty die Play'House op 4/8 in C-mine organiseert kan je HIER vinden. 

Deuren

Vrijdag: deuren 18u30, programmatie doorlopend vanaf 18u30.
Zaterdag: deuren 13u00, programmatie doorlopend vanaf 13u00.

Drinks

AFF houdt het gezond en fairtrade. Wij serveren frisdranken, fruitdranken, water en cocktails. En natùùrlijk drie bieren: pils, kriek en grimbergen. Drankbonnetjes haal je aan de kassa op het terrein.

Food

De keuken is verrassend: naast de traditionele festivalfrieten krijg je bij ons interessante, gezonde en vooral lekkere alternatieven aangeboden. Eetbonnetjes haal je aan de kassa op het terrein.

Ecologisch

Afval vermijden: dat is ons doel. Je drinkt uit een herbruikbare drankbeker die je op het terrein aan de kassa haalt. Afval gooi je liever niet op de grond: we voorzien genoeg trashbins op het terrein. 

Toiletten

Op het terrein vind je voldoende gratis toiletten, ook voor mensen met een beperking.

Voorzieningen voor mensen met een beperking

Voor mensen met een handicap hebben we speciale voorzieningen: een aparte parking, aparte toiletten en een verharde ondergrond die het rolstoelen makkelijker maakt. Indien gewenst steken onze medewerkers graag een handje toe om de mobiliteit te verbeteren.

Hoe bereik je Absolutely Free Festival?

De site ligt vlakbij afrit 31 (Genk-Noord) van de E314, en de Westerring.
Het terrein bevindt zich op amper 1 km van Genk-centrum.

Wie via de E313 komt, neemt afrit 30 en volgt richting Genk/Opglabbeek. Je komt na ongeveer 12 km aan het kruispunt van C-mine. Je gaat links aan de rode lichten. AFF ligt iets verder aan de linkerkant.

Er is gratis parking voor meer dan 1000 wagens op wandelafstand.

Klik op de Google-map

Met het openbaar vervoer

Je komt per trein: www.b-rail.be
Je komt per bus: www.delijn.be

Veiligheid

De voorbije maanden en weken is er intensief vergaderd met het oog op de komende festivalzomer. Met lokale en federale politie, met de lokale en provinciale overheden. Extra maatregelen zullen deze zomer van toepassing zijn. Rugzakken en tassen zijn welkom, maar kunnen gecontroleerd worden. Mogen we je medewerking vragen door op eenvoudig verzoek van de medewerkers je tas of rugzak te openen en de inhoud ervan te tonen?

Elk concert, elk festival is een groot feest. Alles wordt in het werk gesteld om de bijkomende controles zo vlot als mogelijk te laten verlopen opdat je ten volle van een geweldige concertavond kan genieten. Nu al danken we je voor je begrip, voor je spontane medewerking bij de controles ook.

TOEGESTAAN:

kleine, niet-professionele camera’s
mobiele telefoons, smartphones en tablets
paraplu’s zonder pin
dekens of plastic zeil om op te zitten

NIET TOEGESTAAN:

glas
vuurwerk
wapens
messen
scherpe voorwerpen
elk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan beschouwd worden

Vuurtjes maken is strikt verboden op het gehele festivalterrein!

Alvorens het terrein te betreden kan er rechtmatig worden afgetast en gevraagd worden zakken of tassen te openen. Bij weigering wordt de toegang verboden, evenals bij het bezit van drugs of verdovende middelen.

TIPS!

Grote zakken of rugzakken laat je best thuis. Voor je vertrekt, check je best nog even de website van het evenement om te zien of rugzakken en tassen al dan niet zijn toegelaten.
Vertrek op tijd! De kans bestaat dat je even moet aanschuiven door extra veiligheidscontroles aan de ingang.
Laat je spullen nooit onbewaakt rondslingeren.
Heb begrip voor eventuele extra controles en werk hier vlot aan mee.
Parkeer je wagen enkel daar waar het is toegestaan. Let op dat je je voertuig niet parkeert op een plek waar er een parkeerverbod geldt! Dit verbod is er met reden.
Merk je iets verdacht op? Meld dit dan zo snel mogelijk aan de aanwezige security of aan de politie via het noodnummer 101.
Zorg ervoor dat je altijd je identiteitskaart op zak hebt.
Check zeker ook eens de website van het Federaal Crisiscentrum. Je vindt er nog meer nuttige tips rond veiligheid op evenementen.
Mogen we je tot slot nog eens uitdrukkelijk vragen om samen met ons waakzaam te zijn voor verdachte situaties? Aarzel niet ons te contacteren. Dit kan dag en nacht op het noodnummer 101. Vermeld daarbij steeds de volgende informatie:
De juiste locatie en een goede omschrijving van de situatie.
Een beschrijving van de betrokken personen en/of eventuele voertuigen, (vlucht)richting, nummerplaat van het voertuig).

Overnachten

Jeugdlogies:
De Hoeve

Hasseltweg 383, 3600 Genk
Tel. 011/ 21 16 33

Jeugdherberg De Roerdomp
Broekrakelaan 30, 3600 Genk
Tel. 089/ 36 62 20
bokrijk@vhj.be
www.jeugdherbergen.be 

Hotels: 
www.oasegenk.be 
www.carbonhotel.be 
www.hotelarte.com 
www.hotelatlantis.be 
www.bokrijks-gasthof.be 
www.europa-horecaservice.be 
www.hotelecu.com 
www.nh-hotels.com 
www.hoteldeschacht.be